Adsorptie van chemicaliën

Geplaatst op
adsorptie

De kans is groot dat je al wel eens van de tem adsorptie gehoord hebt. Echter is voor veel mensen nog niet helemaal duidelijk waar deze term nou eigenlijk voor staat. Ook is het zo dat veel mensen deze term verwarren met andere termen. Dit is logisch, het woord is dan ook niet heel erg bekend. Adsorptie kan gerealiseerd worden met absorptiemiddelen. Adsorptie wordt veelal toegepast bij chemicaliën. 

adsorptie

Welke stoffen kan ik adsorberen?

Het is mogelijk om verschillende soorten vloeistoffen te absorberen, zoals chemicaliën, zuren en andere schadelijke stoffen. Doordat deze stoffen vervelende gevolgen kunnen hebben, is het van belang om alles zo snel mogelijk op te ruimen. Als je er te lang mee wacht kan dit gevaarlijk zijn voor de omgeving. Daarnaast kan het voor werknemer ook een gevaarlijke situatie veroorzaken. 

Met behulp van welke materialen kan ik een ramp voorkomen?

Ben je aan het werk met gevaarlijke vloeibare chemische producten? Dan kan het voorkomen dat er iets mis gaat, je kunt bijvoorbeeld morsen. Als deze situatie zich voordoet, is het erg belangrijk om snel en adequaat te reageren. Hierdoor is de kans op vergaande gevolgen het kleinst. Je kunt de vloeistof adsorberen met behulp van speciale adsorptie kussens, korrels en doeken.