Brommerverzekering, welke opties zijn er?

Geplaatst op

Brommer bezitters die van plan zijn de weg op te gaan dienen in het bezit te zijn van een brommerverzekering. Voor je besluit de eerst mogelijke verzekering die je tegenkomt af te sluiten is het goed om te weten dat er verschillende type verzekeringen zijn waaruit je kan kiezen. In dit artikel zetten we de opties op een rijtje.

De WA verzekering

De Wettelijke Aansprakelijkheids verzekering is de minimale verzekering die je dient te hebben. Met deze verzekering verzeker je je tegen schade, zowel letsel als materieel, die je toebrengt aan een ander. Deze verzekering wordt bij sommige verzekeringsmaatschappijen ook wel een casco verzekering genoemd. 

De WA plus verzekering

Met de WA plus verzekering ben je naast letsel- en materiële aan derden ook verzekerd tegen diefstal. Deze verzekering is daarom aan te raden in grote steden of plekken waar er een hoge mate van criminaliteit heerst en het risico op diefstal groot is.

De Allrisk verzekering

De Allrisk verzekering is de verzekering met de meeste dekking. Naast bovengenoemde zaken ben je met een all risk verzekering ook verzekerd tegen schade aan je eigen bezit door eigen schuld. Voor beginnende bestuurders kan deze verzekering een interessante optie zijn al is deze verzekering ook meteen de duurste van de drie.

Nu je weet welke verzekeringen er mogelijk zijn wordt het tijd om deze bij de juiste verzekeraar af te sluiten. Je brommer verzekeren kan namelijk bij meerdere aanbieders welke verschillende premies hanteren. Online zijn er meerdere websites beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van de goedkoopste optie. Door een kleine hoeveelheid van je tijd hierin te investeren kan je uiteindelijk tientallen euro’s besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *