De corona maatregelen gelden voor iedereen

Geplaatst op

Nederland en de rest van de wereld worden hard getroffen door het Corona virus. Om het virus af te remmen heeft het kabinet besloten strenge maatregelen in te stellen. Dat niet iedereen zich netjes aan de regels houdt is duidelijk. Toch zou je denken dat publieke personen wel twee keer nadenken voordat ze de Corona regels overtreden. In deze blog bespreken we twee zaken waarin een bekende Nederlander met een belangrijke publieke uitstraling de Corona regels overtrad.

De bruiloft van Fred Grapperhaus

Fred Grapperhaus ligt als minister van Justitie en Veiligheid continue onder een vergrootglas. Zeker in deze periode waarin veel Nederlanders moeite hebben met de door het kabinet ingestelde maatregelen. Hoewel één van de maatregelen toentertijd voorschreef dat er geen samenkomsten van groepen boven de 30 personen mochten plaats vinden gaf de minister gewoon een feest om zijn huwelijk te beklinken. Geen haar op zijn hoofd die er aan heeft gedacht zijn bruiloft feest af te zeggen. De anderhalve meter regel waar zo nadrukkelijk op wordt gewezen werd tijdens dit feestje uiteraard niet gehandhaafd. Het kwam de minister op een aantekening op zijn strafblad te staan.

De vakantie van Koning Willem Alexander en zijn gezin

Al snel deed de vraag zich voor of er niet een adviesbureau publieke sector of een persoonlijke adviseur van de koning had geadviseerd deze vakantie aan zich voorbij te laten gaan. Er volgden excuses van Premier Rutte die aangaf dat hij deze kwestie verkeerd had ingeschat. In de wandelgangen wordt er opeens gesproken over een Koning die toch graag zijn eigen wil doorvoert. In dit geval zou hij de goed bedoelde adviezen naast zich neer hebben gelegd. Uit peilingen van Maurice de Hond is gebleken dat de Nederlandse bevolking na dit incident minder vertrouwen heeft in haar koning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *