Excuses om niet over de dood te praten

Geplaatst op

Waarom ontwijken wij dit onderwerp vaak? De dood is juist het enige wat zeker is in het leven, maar toch is het iets waar we het liever niet over hebben. Het leven staat voornamelijk in het teken van geluk en blijheid. Maar laten we eerlijk zijn, deze emotie kunnen we niet altijd oproepen. Het is juist goed om over de dood te praten en emoties uit te spreken, ook al zijn deze niet zo fijn als blijheid en geluk. De meest gebruikte excuses om niet over de dood te praten hebben we hieronder uitgelicht. 

‘Ik vind het geen fijn onderwerp’

Het is zeker geen fijn onderwerp, maar toch is het goed om het hierover te hebben. We merken gauw dat mensen verdriet weg willen stoppen en dat ze zich daar zelfs een beetje voor schamen. Ondanks dat het geen fijn onderwerp is, geven wij je wel mee dat het oplucht als je het erover hebt gehad. 

‘Ik leef in het nu’

In het nu leven is een hartstikke goede instelling, maar de dood ligt zomaar op de hoek. Het hoeft niet per se te liggen aan ouderdom. Kijk maar om je heen hoe vaak iemand plotseling komt te overlijden. Vooral voor nabestaanden is het dan enorm lastig wanneer jullie het hier nooit over hebben gehad. Denk aan de voorkeur voor uitvaart in blokzijl die je nabestaanden makkelijker met Uitvaartverzorging Kiers kan regelen op het moment dat zij jouw wensen weten. 

‘Ik ben met andere dingen bezig’

Je zult uiteraard nooit actief met de dood bezig zijn, tenzij het in je nabije omgeving gebeurd. Juist daarom kan het goed zijn om het er al eerder over te hebben zodat je je kan voorbereiden op het gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *