Feestdagen vieren tijden covid-19

Geplaatst op

We hadden het met zijn allen niet zien aankomen, maar de kans is groot dat we de feestdagen over een aantal weken niet zullen vieren zoals we altijd hebben gedaan. Ook voor het vieren van feestdagen geldt het nieuwe normaal. Vooral omdat het ook winter is, is de kans klein dat we dan wel allemaal bij elkaar en met elkaar mogen zijn om kerst te vieren. Dit is natuurlijk erg jammer en iets wat niemand wilt, maar door voldoende te letten op onze gezondheid en dat van anderen, kunnen we er toch iets moois van maken. Hoe kun je nu tijdens een pandemie toch een fijne feestdag vieren?

Feest vieren via de online wereld

Er is een groot voordeel aan de online wereld in deze tijd en dat is dat we toch deels met elkaar verbonden kunnen blijven ondanks dat we niet met elkaar kunnen zijn. Vooral tijdens de feestdagen zullen we zien dat veel mensen online met elkaar in contact zullen zijn. Je kunt met je huisgenoten het kerstdiner voorbereiden en via Facetime met de rest van de familie aan tafel zitten. Zo kun je toch tegelijkertijd eten, met elkaar kletsen en een beetje het kerstgevoel met elkaar ervaren.

Cadeaus geven op afstand

Ook het geven van een kerstcadeau zal anders gaan dan voorheen. Je kan niet met elkaar om de kerstboom zitten en cadeaus uitpakken. Gelukkig kun je online cadeaus bestellen en opsturen naar je dierbaren. Via Facetime kun je er toch bij zijn terwijl iemand zijn of haar cadeau uitpakt. Je kunt ook het cadeau voor de deur leggen en op afstand staan terwijl iemand het cadeau uitpakt. Zo lang je voldoende afstand houdt en niet met te veel mensen bent, kun je er toch het beste van maken. Hopelijk is het eenmalig om zo feest te vieren en kunnen we volgend jaar weer met zijn allen samen zijn!