Hoe kies je een wasmachine en droger?

Geplaatst op

Ieder huishouden heeft zeker weten een van de twee apparaten, je kan immers niet zonder wasmachine. Ze bestaan niet voor niks al tientallen jaren, terwijl de droger een stuk korter bestaan. Een wasdroger wordt vaak als een luxe gezien, er zijn namelijk ook andere manieren hoe je je was kan drogen dan in de droger te stoppen. Maar hoe kies je de beste wasmachine en de beste droger uit? In dit artikel lees je wat punten waar je op moet letten bij het uitkiezen van de apparaten. 

Hoe kies je de beste wasmachine uit?

Laten we beginnen met de aandachtspunten van de wasmachine, die wordt immers het meest aangeschaft. Een belangrijke factor waar jij op moet letten is de duurzaamheid van de wasmachine, de duurzaamheid is afhankelijk van de levensduur. Iedere wasmachine heeft een wettelijk vastgestelde levensduur van twee tot acht jaar. De levensduur is niet het enige wat de duurzaamheid bepaald, maar ook het gebruik van de wasmachine. Wanneer je je wasmachine dagelijks wil gaan gebruiken dan kan je beter kiezen voor een duurzame wasmachine, die zal ook langer mee gaan. Er zijn twee soorten wasmachines, de soort met een bovenlader en de soort met een voorlader. Een bovenlader houdt in dat je de was via de bovenkant in de trommel kan doen en de voorlader kan je de was via de voorkant erin doen. De voorlader wasmachine is de meestvoorkomende. Deze twee soorten zie je ook terug bij de drogers. 

Welke soorten wasdrogers zijn er?

Zoals hierboven al vermeld je ook bij wasdrogers verschillende soorten met een boven- of voorlader en heb je ook verschillende merken en modellen, maar ook types. Er zijn twee types wasdrogers een condenspomp en een warmtepompdroger. Een warmtepompdroger is energiezuiniger dan de condenspomp. De warmtepompdroger blijft de warme lucht die vrijkomt namelijk hergebruiken, hierdoor drogen je kleren ook sneller en gebruik je minder energie. In de condenspomp droger wordt de lucht verhit door een verwarmingselement en de warme lucht wordt naar buiten geblazen. Beiden types hebben of een waterafvoerslang of een waterreservoir, maar kan ook beiden. Je kan de droger aansluiten met de slang dan wordt het water zelf afgevoerd of na elke droogbeurt het waterreservoir legen. Een warmtepompdroger is wat prijziger in de aanschaf, maar wel op de langere termijn stukken zuiniger dan de condenspomp droger. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *