Leuke spelletjes voor kinderen

Geplaatst op

Vaak kunnen kinderen zich prima vermaken. Of dit nu is met pen en papier of speelgoed, we kunnen zich uren vermaken. Toch komt het wel eens voor dat ze niks te doen hebben en zich gaan vervelen. Dan is het voor ouders wel zo fijn als de kids zichzelf kunnen vermaken, zodat de ouders zich bezig kunnen houden met hun eigen dingen zoals werk. Maar wat zijn nu leuke spelletjes voor de kinderen om zich te vermaken? Je leest het hier!

Communiceren met elkaar

Je herkent dit vast wel van vroeger: je speelde met je vrienden buiten en je vond verschillende manieren om zo met elkaar te communiceren. Misschien was dit via briefjes gooien of het praten met een Walkie talkie. Het is een super leuke manier om met elkaar in contact te zijn en kinderen worden hier erg creatief van. Zo kun je ze een Walkie talkie geven of portofoons.

Bal spel

Verder maak je kinderen altijd blij met een bal. Hier kunnen zo oneindig veel spellen mee doen, zoals voetbal maar ook handbal of volleybal. Dit zijn over het algemeen teamsporten, waardoor de kinderen dus ook nog eens super sociaal bezig zijn! Verder blijven ze zo voldoende in beweging en blijven ze een paar uurtjes zoet.

Verstoppertje

Een oud spelletje, maar zéker effectief, is verstoppertje. De kinderen kunnen zichzelf verstoppen waarna ze elkaar moeten zoeken, maar je kan ze ook een object zoals een vlaggetje laten verstoppen. Zo moeten ze in teams op zoek gaan naar het object en het team die het eerst het object vindt, krijgt een prijs.

Binnenspel

Het kan natuurlijk zo zijn dat het koud is buiten of dat het regent. Dan laat je de kinderen natuurlijk niet lekker even buiten spelen. Voor binnen zijn er dan ook genoeg dingen te doen. Zo kun je de kids een leuk bordspel geven, maar ze kunnen ook spelletjes doen op de PlayStation of spelcomputer.