De leukste groep kampeeractiviteiten

Geplaatst op

iets waar de jeugd ontzettend lang naar uit kan kijken: groeps kamperen. Groepskamperen is niet alleen leuk voor de gezelligheid, maar ook voor de betere band tussen de jeugd en de betrokkenheid naar de georganiseerde partij. Je kunt de jeugd daarnaast ook veel leren als je de juiste activiteiten organiseert. De leukste groepsactiviteiten zijn hieronder opgesomd. 

Schat zoeken

Voor de jongere kinderen is schat zoeken een activiteit waar ze uren de focus op kunnen leggen en zich volledig in mee kunnen laten gaan. Hoe je dit doet? Ergens ligt een schat verborgen die jij of één van je collega’s heeft verstopt. De weg ernaar toe kan voor de ouderen kinderen een landkaart zijn en voor de jongere kinderen een bepaald gebied waar ze lekker mogen graven. 

Vlaggenroof

Een oud bekend spel in de buitenlucht, dat is wat vlaggenroof is. Hierbij wordt de groep in tweeën gesplitst en staan beide partijen voor de uitdaging om de vlag te roven van de andere partij. Echter heeft iedereen een kaartje bij zich met een bepaalde rang erop (meestal zijn dit cijfers). Wanneer de iemand een persoon van de andere partij tegenkomt, moeten zij dit kaartje aan elkaar laten zien. Degene met de hoogste rang mag doorlopen. Op het moment dat iemand de vlag heeft gerooft van de andere partij, is er een winnaar. 

Een nachtspel

Dit is vooral een spel die voor de oudere kinderen bestemd is. Kinderen tussen de leeftijd 12-16 jaar vinden dit maar al te spannend en leuk. Bedenk bijvoorbeeld een spel waar ze kaartjes moeten verzamelen door op vragen te antwoorden. Of stippel een pad uit waar ze ondertussen opdrachten moeten uitvoeren waar ze punten voor krijgen. Organiseer deze activiteiten op kampeerterrein De Abbert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *