De leukst weetjes van Zwolle

Geplaatst op

In Zwolle is er van alles te beleven, maar hoeveel weet jij er eigenlijk van? Als je al lange tijd in Zwolle woont kan het zijn dat je denkt dat je al veel van de stad weet. Toch denken wij dat er nog genoeg te leren valt over deze prachtige stad en daarom willen wij jou een aantal leuke weetjes bijbrengen!

Luttekestraat

Ken jij de Luttekestraat en weet jij toevallig al waar dit voor staat? Je bent er waarschijnlijk al vaak genoeg doorheen gelopen, de straat ligt namelijk naast het Academiehuis als je richting de Nieuwe Havenbrug loopt. Een leuk weetje over deze straat is dat Lutteke staat voor klein, deze straat was namelijk vroeger niet er groot en kleiner dan je hem nu kent. 

Markten in Zwolle

Zwolle is een echte handelsstad en dat blijven we ook zien in de markten die te vinden zijn in Zwolle. Je zult waarschijnlijk de Grote markt in Zwolle kennen, waar we iedere week de leukste en lekkerste marktkraampjes kunnen vinden. Maar welke weet jij nog meer te vinden in Zwolle? Naast de Grote markt zijn er nog zeven andere markten te vinden in Zwolle. Denk aan de Melkmarkt, Oude Vismarkt, Nieuwe Markt, Blijmarkt, Ossenmarkt, Turfmarkt en de Veemarkt. 

Eerste snackbar in Zwolle

Momenteel zijn er diverse snackbars te vinden in Zwolle. Maar de eerste snackbar die zijn zaak opende is de Norp, dit is begonnen als banketbakkerij en laten overgegaan in een snackbar. Je kunt natuurlijk ook naar restaurant Zwolle die je bijvoorbeeld op de Grote markt kan vinden zoals Blij Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *