Messing: goudgeel goed bewerkbaar materiaal

Messing bestaat uit een legering van koper en zink. Er bestaan verschillende soorten messing, die elk hun eigen samenstelling hebben. Zo heb je messing dat erg goed verspaanbaar is, maar ook messing dat koud perfect gevormd kan worden. Welke soort messing voor jouw project het beste is, hangt af van wat je voor ogen heb. De toepassingen van het metaal zijn erg uitlopend. Zo is het een van de grondstoffen van veel sanitaire voorzieningen, maar kan het ook gebruikt worden voor het produceren van deurknoppen. De kleur heeft wel wat weg van goud en daardoor is het materiaal ook populair voor de afwerking van producten en wordt het zelfs gebruikt voor het maken van sieraden. Een echt veelzijdig metaal dus.

Kies de juiste legering

Aangezien messing zo ontzettend veel toepassingen heeft, is het belangrijk om de juiste legering te kiezen voor jouw project. Alleen als je de juiste legering gebruikt, ben je verzekerd van het beste resultaat. Door het grote aanbod kan het lastig zijn om te weten welke legering nou echt de juiste is. Daarom is het verstandig om in zo’n geval advies te vragen bij een messing groothandel. Hier weten ze alles over de verschillende soorten messing en kunnen ze je adviseren. Heb jij iets specifieks in gedachten, dat niet standaard in het assortiment zit? Dan denken ze graag met je mee, zodat je de perfecte oplossing krijgt. Zo zijn er standaard een groot aantal verschillende formaten messingplaten, maar is het natuurlijk mogelijk dat jouw project een afwijkende maat vereist. Dan zagen ze de platen graag voor je op maat.

Niet alleen voor messing

Heb je een ontwerp in gedachten, maar twijfel je nog of messing überhaupt het juiste materiaal is? Ook dan kun je bij de messing groothandel terecht. Zij weten ook veel over andere soorten metalen, waardoor ze je ook daar goed over kunnen adviseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *