Modern adverteren

Geplaatst op

Wil je in zoekmachine adverteren? Dat is een verstandige stap voor bedrijven die op zoek zijn naar meer naamsbekendheid en die hun bereik en publiek willen uitbreiden. Adverteren is altijd een goed idee, maar kan gebeuren via verschillende kanalen en middelen en op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om gewoon te adverteren in een tijdschrift, krant, of andersoortig blad dat bij de mensen thuis bezorgd wordt. Maar je kan ook advertenties plaatsen op social media of influencers op instagram en youtube gebruiken om jouw bedrijf te promoten. Tot slot kan je ook zoekmachine adverteren.

Accepteren

Zoekmachine adverteren houdt in dat je gebruik maakt van de technologie die schuilgaat achter zoekmachines. Veel mensen hebben daar echter geen weet van. Zeg maar bijna niemand, eigenlijk, behalve Communicatiestudenten. Dat is een groot contrast met vorige generaties: zij zagen een wiel draaien of een lamp licht geven, en wisten welke dingen er gebeurden binnen dit apparaat waardoor het licht gaf of begon te draaien. Het leven was nog begrijpelijk. Nu daarentegen zijn er duizenden dingen die er gebeuren binnen een seconde, en niemand van ons weet eigenlijk hoe of wat. We accepteren nou eenmaal dat als je iets opzoekt op Google, dat er dan bepaalde resultaten uitkomen en bepaalde links. Hoe dit precies gebeurt, vragen we ons niet eens af. Dat is nou eenmaal zo. Dit is natuurlijk een heel andere manier van denken dan in vorige generaties, dus het is ergens ook logisch dat zij soms moeite hebben met de moderne technieken.

SEO

Zoekmachine adverteren kan op meerdere manieren. Je kan gebruik maken van SEO, wat staat voor Search Engine optimization. Bepaalde zoekwoorden die relevant zijn komen terug in teksten en komen dan naar boven als zoekresultaat wanneer iemand erop zoekt. Zo kun je hoger scoren op zoekmachines. Daarnaast kan je ook voor linkbuilding kiezen, waarbij de ene website doorlinkt naar de website van jouw bedrijf om dit zo te promoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *