Nederlanders en de huisarts

Geplaatst op

Nederlanders zijn op het gebied van pijntjes onder te verdelen in twee groepen, bikkels en watjes. Hoewel het klinkt alsof bikkels stoer zijn en watjes zwak is de schrijver van deze blog overtuigd dat watjes langer leven. Wanneer iets niet goed zit in het menselijk lichaam wordt dit vaak duidelijk door pijn. Te lang doorlopen met pijn kan daarom grote gevolgen hebben. Watjes gaan vaak voor het minste of geringste al naar de huisarts. Om de huisarts iets te ontzien en bikkels inzicht te geven in de overige opties die er bestaan bij pijntjes is deze blog geschreven. Wij beschrijven twee alternatieve manieren van therapie waarvoor gekozen kan worden bij pijnklachten.

De fysiotherapeut

Veel sporters zijn al langer overtuigd van de fysiotherapeut. Waar de huisarts vaak rust aanraadt bij blessures gaat de fysio met je aan de slag in zijn praktijk. Door middel van oefeningen en lichte belasting train je de belaste spier als het ware op tot hij weer volledig belast kan worden. Fysiotherapie is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende soorten therapie zoals manuele therapie, hydrotherapie en dry needling. Heb jij de volgende keer een spier verrekt of loop je al langere tijd met pijn die mogelijk een peesontsteking kan zijn. Ga eens langs bij de fysio en kijk wat zijn expertise met jouw klachten kan doen.

De podotherapeut

Een goede manier om van je knie- of voetklachten af te komen is een bezoek aan de podotherapeut. Nederlands beste en bekende podotherapie groep is bereikbaar via https://hallux-groep.nl/. Hallux biedt naast podotherapie als een service ook informatie over veel voorkomende klachten aan het onderstel. Veel voet- en beenklachten komen voort vanuit het hebben van verkeerd schoeisel of het niet goed lopen. De podotherapeut kan jou voorzien in advies maar ook helpen bij oefeningen om correct te leren lopen.