Online waarde creëren voor jouw bedrijf!

Geplaatst op

Heb je er ooit wel eens aan gedacht om met jouw bedrijf online te groeien? Je wilt namelijk ook online waarde creëren en niet alleen potentiële leads aantrekken door middel van bekenden. Die leads moeten natuurlijk ook vanzelf komen! En dat ga je krijgen door online waarde te maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van online ondernemen? We leggen het je graag uit!

Zoekmachine optimalisatie

Een van de meest populaire online marketing diensten is toch wel SEO. Dit staat voor Search Engine Optimization. Oftewel zoekmachine optimalisatie, in Nederland. In Google of Bing zie je in de zoekresultaten altijd eerst een advertentie gedeelte. Alles wat daaronder komt te staan zijn de gratis zoekresultaten van Google. Dit zijn volgens Google de meest relevante pagina’s op basis van jouw zoekterm. Je hebt jezelf dus niet omhoog gekocht zoals de advertenties. Dus jij bent volgens Google echt super relevant op basis van de pagina die jij hebt gemaakt. Dankzij SEO kan jij dus gratis bezoekers aantrekken zonder daar voor te hoeven betalen.

Zoekmachine adverteren

Dan hebben we het advertentie gedeelte in bijvoorbeeld Google. Dit gedeelte kost geld. Je moet op basis van de zoekwoorden waar jij op getoond wilt worden een soort biedingsoorlog beginnen met concurrenten. Dit zorgt er voor dat je wel bovenaan in Google kan komen zonder SEO toe te passen. Wel betaal je voor iedere bezoeker die op jouw advertentie klikt. Daarom heet het ook adverteren.

Je krijgt dus als het ware een voorsprong in de zoekresultaten zonder hier veel moeite voor te hoeven doen. De kosten? Die varieren per zoekwoord. Zo is een commercieel zoekwoord vaak duurder (verder in de funnel) dan een informatief zoekwoord. Iemand is bereid wat te kopen en zal je daar dus ook voor moeten betalen. Ben je benieuwd wat Anglers voor jou kan doen? Neem dan contact op.