Ontdek de voordelen van steppen

Geplaatst op

Wie heeft er vroeger niet gestept? Tijdens een wandeling met je ouders voortdurend om hen heen zoeven. Heuvels op en weer af. Voorovergebogen over je stuur in een poging nog meer snelheid te maken. Voorzichtig waagde je je zo nu en dan aan een scherpe bocht of zelfs een sprongetje om je als een ware Tony Hawk te voelen. Maar dat is allemaal van vroeger.

De kans is dan ook groot dat je steppen nog steeds ziet als iets voor kinderen. Zonde, want ook voor volwassenen heeft de step veel te bieden. Van een ideaal vervoermiddel voor forenzen tot een zeer geschikte sport voor samen met je hond. Huh? Ja, dat lees je goed.

Steppen met je hond

Hoe vaak zie je niet iemand fietsen met een hond aan de riem meerennend ernaast. In de meeste gevallen is dat niet erg prettig voor de hond, hoe blij hij er ook uit ziet. De snelheid van een fietser ligt voor de meeste honden al snel te hoog om comfortabel mee te rennen. Bovendien is het stuur van een fiets eigenlijk te hoog om een riem te bevestigen. De halsband wordt daardoor voortdurend licht omhoog getrokken.

Twee dingen die op een step worden opgelost. Het stuur en daarmee de riem zijn op een comfortabele hoogte. Je bevindt je zelf ook meer op gelijke hoogte met je hond, waardoor je hem makkelijker in de gaten kunt houden. En hoewel je op sommige steps net zo hard kunt gaan als op de fiets, is het gemakkelijker om je snelheid te reguleren.

Voor de forens

Ben jij iemand die dagelijks aansluit in de file, omdat het met de fiets of het openbaar vervoer bijna niet te doen is om op je werk te komen? Probeer het ov eens te combineren met een step. Afstanden tot een paar kilometer, bijvoorbeeld van en naar het station, leg je daarmee zonder moeite af. En je klapt de step vervolgens zo in elkaar zodat hij mee kan de trein in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *