Op kamp: dit moet je allemaal regelen

Geplaatst op

Of je nu bij de plaatselijke scouting zit of een weekendje weg organiseert voor de vriendengroep, iedereen gaat wel eens op kamp. Een weekend in de natuur samen met vrienden. Een duidelijk idee en een strakke planning is belangrijk bij het organiseren van een kamp. Wij nemen je mee in de voorbereiding.

Financiën

Vanuit de school of organisatie wordt er vast en zeker een bedrag vrijgesteld dat jij kunt uitgeven. Dit budget is samen met de groepsgrootte belangrijk. Wanneer jij het aantal personen weet, kun je berekenen hoeveel jij per persoon kunt uitgeven. Neem in de begroting in ieder geval de locatie, het vervoer, het eten en drinken en de activiteiten op.

De locatie

Vaak kiezen scholen voor dezelfde locatie. Een nieuwe locatie kan geen kwaad, want misschien heeft deze locatie zelfs meer te bieden. Ga op zoek naar een locatie die binnen je budget valt en begin hiermee op tijd. Ook hierbij let je op verschillende aspecten, zoals: afstand, faciliteiten, de ruimtes en de omgeving. Wil jij zeker weten dat de locatie voor even écht van jullie is? Laat dan een vlag bedrukken en hang deze op!

Activiteiten

Tijdens een kamp is het de bedoeling dat er een aantal activiteiten worden georganiseerd. Bekijk wat er nog aan budget over is en plan hiermee de activiteiten. Vaak heeft de accommodatie zelf ook goede tips. Bij sommige locaties kun je zelfs de activiteiten los bijboeken. Let bij het plannen van activiteiten dat je niet de hele dag vol plant. Er moet ook ruimte zijn voor rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *