Tips om meer fruit te eten

Geplaatst op

Het lijkt wel een trend tegenwoordig om zo gezond mogelijk te eten. Een trend die we natuurlijk alleen maar kunnen beamen, aangezien het goed is om voor je lichaam te zorgen! Mensen worden zich steeds bewuster van voedingsmiddelen en wat zij precies in hun lichaam stoppen. Denk maar aan vegetariërs of veganisten. Maar met kleine stapjes kun je je voedingspatroon al een stuk verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het eten van veel fruit. Maar hoe zorg je ervoor dat je genoeg fruit binnen krijgt? Je leest het hier!

Fruitmand

Een makkelijke oplossing om meer fruit te eten is door een fruitmand in huis te hebben. Zo word je er telkens aan herinnerd om meer fruit te eten en heb je altijd voldoende fruit op voorraad. Je kunt zelf een fruitmand samenstellen of laat een fruitmand bezorgen. Bij het laten bezorgen van een fruitmand kun je zelf online het fruit kiezen dat je wil hebben en hoef je er zelf niet aan denken om het fruit te kopen. Super handig dus! Helemaal als je een druk dagelijks leven hebt en niet vaak naar de winkels kan voor boodschappen.

Door je eten

Veel mensen vinden het een gedoe om een los stuk fruit ergens mee naartoe te nemen om als tussendoortje te eten. Vaak heb je hier toch wel een mes, lepel of op zijn minst een servetje tegen het lekken voor nodig. Probeer daarom het fruit te verwerken door je eten! Zo heb je niet eens door dat je fruit eet en kom je toch aan je dagelijkse hoeveelheid. Doe bijvoorbeeld fruit door de yoghurt of in een salade. Ook kun je er voor kiezen om in de ochtend een rijk gevulde smoothie te maken. Zo begin je de dag gelijk gezond en kom je de ochtend door zonder honger.