Tips om meer klanten te krijgen

Geplaatst op

Elke ondernemer wil meer klanten werven, maar waar haal je ze vandaan? Soms komen ze zelf bij je deur aankloppen, maar dit is lang niet altijd het geval. Veel bedrijven moeten zelf actief op zoek gaan naar klanten. Maar hoe doe je dit? Wij vertellen je hier graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee!

Onderscheiden van de concurrent

De eerste belangrijke stap is dat je je onderscheidt van de concurrentie. Je moet laten zien waarom klanten voor jou moeten kiezen en niet voor iemand anders. Dit doe je door je kernpunten, USP’s, te communiceren. Dit is eigenlijk jouw core business. Om er achter te komen wat dit is, moet je bepalen waar je voor staat en wat je precies naar buiten wilt dragen. Blijf hierbij wel dicht bij jezelf en maak geen valse beloften.

Acquisitie

Het is goed om constant bezig te zijn met acquisitie. Meestal is dit lead generation, waarbij het koud bellen van onbekende klanten centraal staat. Hierbij vertel je wie je bent en wat je voor hen kan betekenen. Wie weet hebben ze op dat moment wel behoefte aan een product of dienst en heb je er een nieuwe klant bij. Is dit niet het geval, dan weten ze in ieder geval wie je bent en kan het zo zijn dat ze meteen contact met je opnemen als ze wel behoefte hebben aan een product of dienst. Verder is het goed om zoveel mogelijk jezelf te promoten op beurzen, netwerkbijeenkomsten en congressen. Hoe meer mensen van je bestaan afweten hoe beter. Deze mond-tot-mondreclame kan veel goeds doen voor je organisatie. Je kunt ook nieuwe klanten werven via social media, zoals LinkedIn of Facebook. Tegenwoordig is zo goed als elke klant hier wel te vinden.