Tips voor een betonvloer in de badkamer

Geplaatst op

Beton vloeren zijn dé nieuwe trend, het oogt modern, stoer en stijlvol. Het enige nadeel is dat beton van nature niet waterdicht is. Dit probleem kan verholpen worden met wat extra maatregelen zoals het type beton, zo kan er gekozen worden voor een beton cire inloopdouche, maar ook voor het aanbrengen van een impregneer middel.

Onderhoudstips

Er zijn een aantal dingen waar je mee rekening moet houden als je een betonnen vloer in de badkamer hebt. Hier zijn enkele tips waarmee je de levensduur van je beton cire inloopdouche en badkamer vloer zo lang mogelijk behoud.

  • Zorg dat er voor het plaatsen van het beton een goede waterdichte ondergrond is. Beton is namelijk van nature niet waterdicht. Dit kan gerealiseerd worden met extra toevoegingen zoals impregneermiddel. Maar om zeker te zijn is het handig dat er een watervaste ondergrond is aangebracht.
  • Zorg dat je de vloer niet reinigd met sterke, bijtende of zure schoonmaakmiddelen. Zoals azijn, anti-kal, cif citroen etc. Dit kan de watervastheid van het betoncire aantasten. Ook kan het zorgen dat het beton eerder slijt.
  • Let op met het morsen van olie op de beton vloer. Dit kan zorgen voor lastige vlekken die moeilijk te verwijderen zijn. Hetzelfde geld voor make-up poeders en reinigers. De sterke pigmenten kunnen in de vloer trekken en ook vlekken veroorzaken.
  • Leg een badmat of antislip mat neer op plekken waar het regelmatig nat wordt. Beton kan vrij glad worden en al helemaal in combinatie met zeep. Door een badmat te gebruiken wordt de vloer zelf ook een stuk minder nat.
  • Om kalkvorming te voorkomen is het handig om jezelf op 1 plek af te drogen zoals in de douche of het bad. Bij een beton cire inloopdouche is het voorkomen van kalkvorming lastiger, een badmat kan hier ook mee helpen.
  • Een gevormde kalklaag is makkelijker te verwijderen met een schuursponsje, let wel op dat het gedeelte waar de schuurspons overheen is geweest nog waterdicht is.

Betoncire

Beton op zichzelf laat vaak water door, een handig alternatief is beton cire. Dit is makkelijk aan te brengen, heeft dezelfde look and feel en is een heel stuk meer waterafstotend. Ideaal voor de inloopdouche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *