Verschillende soorten coaches

Geplaatst op

Wist je dat er een heleboel verschillende soorten coaches zijn in Nederland? Dat komt omdat men het steeds minder erg vind om hulp in te schakelen van een coach of ander persoon voor een veelvoud aan verschillende uitdagingen of problemen. Daar komt bij dat het beroep van een coach niet beschermd is en dus iedereen zichzelf coach kan en mag noemen. Gelukkig zijn de meeste coaches betrokken en doen zij hun best om mensen zo goed mogelijk te helpen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van verschillende soorten coaches.  

Systemisch coach

Een systematisch coach houdt zich logischerwijs bezig met systemisch coachen, wat betekent dat er wordt gekeken naar de omgeving en familiaire achtergrond van een cliënt. Die cliënt is vanuit deze insteek onderdeel van allerlei systemen, ofwel manieren waarop mensen in zijn omgeving met hem/haar of elkaar omgaan. Zo kunnen patronen worden herkend en kan de cliënt inzicht krijgen in hoe hij of zij hier zich beter in kan bewegen.

Sportcoach

Een vermelding van een sportcoach mag in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. Ze zijn op de meeste clubs wel te vinden. De bedreven vaders of moeders die een hockey-, voetbal- honkbal- of ander sportteam begeleiden tijdens het trainen en spelen van wedstrijden.

Loopbaancoach

Wanneer je vastloopt met je loopbaan of niet zo goed weet waar je met je carrière heen moet, kan het handig zijn om een loopbaancoach in te schakelen. Deze kan jou helpen om er achter te komen waar je kracht ligt en hoe je jezelf door kunt ontwikkelen om gelukkig te worden en blijven in het werk dat je iedere dag doet.

Businesscoach

Businesscoaches helpen mensen met een eigen bedrijf om het bedrijf te laten groeien en op een gezonde manier te laten functioneren. Veel ondernemers hebben daar ontzettend veel baat bij en vinden het dan ook heel prettig om met een businesscoach te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *