Vormen van duurzame energie

Geplaatst op

Streef jij naar een verbeterde wereld? Dan mag duurzame energie niet ontbreken. Juist omdat het gebruik van duurzame energie zo makkelijk is, kan het door iedereen meteen al worden toegepast. Maar weet jij welke vormen er allemaal zijn van duurzame energie? Wij nemen je mee naar een verbeterde toekomst!

Zonne-energie

Eén van de populairste vormen van duurzame energie is zonne-energie. Steeds meer mensen maken gebruik van zonne-energie door onder andere het plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn in eerste instantie een grote uitgave, maar als je weet wat het je in een later stadium opbrengt, dan is het een ideale investering!

Windenergie

Ken jij de windmolens die langs de weg in de weilanden staan? Dat is een vorm van het opwekken van windenergie. Zelf kun je natuurlijk niet zo’n grote windmolen in je eigen tuin plaatsen. Maar denk eens naar aan een mini-windmolen, waarbij je de windkracht om kan zetten in energie.

Biomassa

Een andere vorm van duurzame energie is biomassa. Je zult ongetwijfeld afval scheiden thuis, wat al bijdraagt aan duurzame energie. Echter wordt dit afval omgezet in energie door dit te verbranden, vergisten of te vergassen. Dit proces waarin biomassa wordt omgezet in energie is ontzettend duurzaam. 

Verlichting

Duurzame energie is ook verwerkt in de verlichting die je in huis kan hebben. Hierbij is led-verlichting de meest duurzame lamp die je aan kunt schaffen. Denk naast je huis ook eens aan je bedrijf waar je verlichting nodig hebt. Je kunt hiervoor beter led reclame inzetten die je bij Nedlite kunt krijgen. Dit zorgt ervoor dat de lampen worden vervangen door duurzame lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *