Wat is oregano

Geplaatst op

Ik denk dat iedereen wel eens van oregano heeft gehoord. Oregano kent verschillende gezondheidsvoordelen die we je graag willen uitleggen. Daarnaast willen we graag vertellen wat het is, hoe het ontstaat en waar je deze plant vaak kan vinden. Lees je mee?

Wat is het dan?

Oregano wordt ook wel wilde Marjolein genoemd. Oregano is een aromatische kruid en een zeer medicinale plant afkomstig uit de mediterrane landen. Wist je dat Oregano goed werk tegen schimmelinfecties? Deze plant kent een hoop voordelen die voor ieder mens handig zijn. Oregano behoort net als basilicum, salie en lavendel tot de mintfamilie.

Keuken

Oregano is in de keuken zeer populair want deze kan zowel gedroogd als vers worden gebruikt. Oregano kan je perfect combineren met courgettes, paprikas en tomaten. Maar ook bij aardappelen, bonen, vis- en vleesgerechten. Een ideale kruid dus om te gebruiken in de keuken voor wat jij maar wilt. Heb jij een lekker recept met oregano dat je wilt delen? Deel het dan gerust met ons, we zijn reuze benieuwd!

Gezondheidsvoordelen van oregano

Zoals net aangegeven kent oregano een hoop gezondheidsvoordelen. Hierdoor is de wilde Marjolein ook zo populair. De plant helpt namelijk tegen:

  • Bloedarmoede, vanwege de ijzer
  • Verlies eetlust, het bevordert de eetlus
  • Gaat slagaderverkalking tegen
  • Osteoporose
  • Hypercholesterolemie

Daarnaast bevat oregano een hoop vitaminen en mineralen. Je kan hierbij denken aan Vitamine A, C, E en K. Vitamine B1, B2, B3, B5 en foliumzuur. Deze kruid doodt ziektekiemen zoals bacteriën en virussen. Naast al deze vitaminen bevat het ook mineralen zoals calcium, magnesium, mangaan, Kalium, ijzer en koper.

Wat gebruik jij?

Gebruik jij wel eens oregano in de keuken? We zijn benieuwd naar leuke recepten die je met ons te delen hebt. We laten ons graag verrassen met de lekkerste gerechten in de keuken.