Wat te doen bij een burenruzie

Geplaatst op

Buren. Je hebt ze niet voor het uitkiezen. Sommigen treffen het enorm met hun buren, anderen hebben geen behoefte aan goed contact. Ook komen er geregeld burenruzies voorbij op televisie. Van simpele kwesties tot diepere problemen. Heb jij te maken met een burenruzie en ben je benieuwd wat je zelf kunt doen? Een advocaat uit Harderwijk helpt jou vandaag door jou een aantal tips te geven. Want, beter een goede buur dan een verre vriend!

De aanleiding

Een burenruzie ontstaat vaak met een kleine irritatie. Denk bijvoorbeeld aan een blaffende hond, te harde muziek of rommel die veroorzaakt wordt. Discussies die over deze onderwerpen gevoerd worden, eindigen vaak in ruzies. In deze situaties kunnen de emoties hoog oplopen. Probeer daarom altijd rustig te blijven en samen naar een oplossing te zoeken.

Oplossing

Sommige ruzies worden snel bijgelegd. Het advies hierbij is dan ook om het zo snel mogelijk uit te praten. Spreek van tevoren duidelijk af dat jullie elkaar laten uitpraten. Let er goed op dat jullie niet gaan schreeuwen. Leg op een rustige manier uit wat de irritatie is en vraag aan de buurman/buurvrouw of hij of zij hier zich in kan vinden. Komen jullie er samen niet uit? Dan kun je in sommige gemeentes een buurtbemiddelaar inschakelen. Ook een mediator kan goed van pas komen. 

Juridische hulp

Hebben jullie geprobeerd om via een mediator de ruzie uit te spreken, maar is dit niet gelukt? Dan kun je juridische stappen ondernemen. Schakel een advocaat in die gespecialiseerd is in burenrecht. Deze advocaat kan jou adviseren over de vervolgstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *