Zeg niet zomaar een stelling tegen een magazijnstelling

Geplaatst op

Een magazijnstelling aankopen doe je niet zomaar. Buiten de afmetingen van de stelling, zijn er nog heel wat factoren die bepalen welke stelling je nu precies in je werk- of opslagplaats wilt installeren. Welke soorten bestaan er zoal en welke stelling is geschikt voor welke activiteit? In dit artikel gaan wij hier even dieper op in en geven jou ideeën over de verschillende mogelijkheden. Hoe beter je je magazijn inricht, hoe efficiënter je de beschikbare oppervlakte gebruikt en hoe makkelijker jij en je medewerkers zullen werken. Wij helpen jou graag om je magazijn zo efficiënt mogelijk in te richten.

Kies de perfecte stelling voor jouw magazijn

Laten we de verschillende types van stellingen eens van naderbij bekijken. Elke magazijnstelling is immers anders. Legbordstellingen, de benaming zegt het zelf: ze bestaan uit legplanken. Ze zijn te verkrijgen met allerlei accessoires. Denk maar aan vakverdelers en lades. Een bakkenstelling bestaat uit kleine bakken waarin je klein materiaal zoals schroeven, spijkers of andere kleine producten ordelijk kunt opbergen. Een draagarmstelling bestaat uit een steun met draagarmen en eventueel een legplank op de draagarmen. Dit type stelling is uiterst geschikt voor lange goederen zoals planken, balken, profielen en buizen. Grootvakstellingen zijn stellingen waarin je heel grote voorwerpen kunt opbergen die voor gewone legbordstellingen te groot zijn. Met palletstellingen stapel je pallets op een makkelijke en efficiënte manier.

Op maat gemaakt of tweedehands? Dit kan ook!

Als je voor de inrichting van je magazijn staat, vraag dan gerust raad aan de verkoper. Leg je plannen voor en bespreek de mogelijkheden. Misschien had je er niet aan gedacht dat stellingen ook op maat kunnen gemaakt worden. Of je hebt ook de keuze om voor tweedehandsstellingen te gaan. Zij zijn net zoals nieuwe stellingen oersterk en voldoen aan alle Europese veiligheidsnormen. Misschien doe je in je gesprek met de verkoper ideeën op die jou nog beter helpen om je magazijn in te richten. Waarschijnlijk merk je dat je met je budget meer kunt doen dan je ooit had gedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *